Terug

Wie zijn wij?

Het Maasstad Ziekenhuis is stevig verankerd in Rotterdam-Zuid. De sfeer in het Maasstad Ziekenhuis is 'echt Rotterdams'. Medewerkers communiceren informeel en op directe wijze met elkaar. We steken allemaal de handen uit de mouwen voor onze patiënten. Of we dat nu doen als verpleegkundige direct aan het bed, als medewerker techniek of als medewerker in een functie op de afdeling ICT of Finance & Control.

null

Het ziekenhuis is STZ-ziekenhuis (vereniging Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen) en heeft een aantal topklinische functies in huis, zoals een brandwondencentrum, een dialysecentrum, een HIV-AIDS-behandelcentrum en een hartcentrum. Verder is er een Level III intensive care en is het een van de weinige algemene ziekenhuizen die patiënten perinatologische zorg en IVF-behandelingen kan bieden.

Waar staan we voor?

Bij het Maasstad Ziekenhuis handelen we vanuit onze kernwaarden: betrouwbaar, deskundig, gastgericht, verbindend en ambitieus. Wat betekent dit in de praktijk? Bekijk het filmpje over onze kernwaarden.

Het Maasstad Ziekenhuis hecht veel waarde aan samenwerking met andere zorginstellingen in de regio Rijnmond. Er zijn diverse samenwerkingsverbanden met o.a. het Erasmus MC, Ikazia Ziekenhuis, het Spijkenisse Medisch Centrum en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Dit betekent voor jou als medewerker dat er met regelmaat kansen zijn om over de grenzen van de eigen organisatie te kijken en elders jouw expertise en vaardigheden in te zetten en andersom om nieuwe expertise en vaardigheden op te doen.

Waarom kies je het Maasstad Ziekenhuis?

Bij het Maasstad Ziekenhuis bieden we topklinische en topreferente zorg waarbij opleiden, kwaliteit en veiligheid voorop staan.

Bij het Maasstad Ziekenhuis bieden we topklinische en topreferente zorg waarbij opleiden, kwaliteit en veiligheid voorop staan.

Gastgerichtheid en betrouwbaarheid zijn daarin zeer belangrijke waarden maar ook ambitie, deskundigheid en verbinding zijn onmisbaar. We leggen we op heel veel vlakken de lat hoog door de ambitieuze JCI-norm aan te houden.  Wat betekent dit voor jouw loopbaan?

Ontwikkeling

Je werkt in een ontwikkelingsgerichte en professionele omgeving waarin volop ruimte is om jezelf te ontplooien. Het Maasstad Ziekenhuis is aspirant lid van de Stichting Topklinische Ziekenhuizen wat betekent dat we opleiden als belangrijk onderdeel van onze cultuur zien. Daarin krijg jij veel ruimte om je talent te ontwikkelen.  Wij geven aandacht aan je ontwikkeling door het structureel voeren van ontwikkelingsgesprekken. Ook bieden we met regelmaat functie- gerelateerde bijscholing en training om je kennis, ervaring en vaardigheden op peil te houden en verder te ontwikkelen.
Jezelf ontwikkelen doe je echter zeker niet alleen door scholing en training, maar juist ook in de dagelijkse praktijk. We stimuleren onze medewerkers dan ook om specifieke opdrachten, projecten of rollen op zich te nemen.  Voorbeelden hiervan zijn medewerkers die deelnemen aan het project ontwikkelingssamenwerking, een rol hebben als ergocoach of fungeren als contactpersoon infectiepreventie. Medewerkers ontwikkelen zich ook als ze  doorgroeien naar een andere functie. Daarom stimuleren we het invullen van onze vacatures met onze eigen medewerkers.

Verbinding, ambitie en deskundigheid

Binnen het Maasstad Ziekenhuis is samenwerking erg belangrijk. Uiteraard met je collega’s van je eigen afdeling maar zeker ook met collega’s van andere afdelingen en in toenemende mate met collega’s van andere ziekenhuizen. We geloven dat het delen van kennis en kunde bijdraagt aan de ontwikkeling van onze deskundigheid.  Dit is goed voor jouw ontwikkeling en die van de organisatie. Daarmee kunnen we gezamenlijk onze ambities waarmaken!

Arbeidsvoorwaarden

Het MZH volgt de cao Ziekenhuizen. Daarnaast hebben we een gevarieerd arbeidsvoorwaardenpakket met primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waarbij je gebruik kunt maken van het meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden. Er is ook een personeelsvereniging die regelmatig leuke activiteiten organiseert.

Introductieprogramma

Ga je binnenkort in ons ziekenhuis starten? We vinden het belangrijk dat je een goed welkom krijgt in ons ziekenhuis. Daarom hebben we maandelijks een introductiebijeenkomst waarin we je meenemen in wie we zijn en waar we voor staan. Uiteraard leggen we de link met jou en de dagelijkse praktijk waarbinnen je werkt. Verder zijn er de eerste twee dagen verschillende workshops en trainingen die je op weg helpen binnen ons ziekenhuis. Je krijgt hier meer informatie over voordat je in dienst treedt.

Werken en wonen in Rotterdam

Wonen, leven en werken in multicultureel Rotterdam is elke dag anders. Rotterdam is meer dan de havenstad met de grootste haven van Europa waar alle continenten...

Wonen, leven en werken in multicultureel Rotterdam is elke dag anders. Rotterdam is meer dan de havenstad met de grootste haven van Europa waar alle continenten verbonden worden. Rotterdam bruist, is volop in ontwikkeling en biedt voor elk wat wils.

Je kunt er wonen in één van de 14 bijzondere deelgemeenten, in dynamische stadswijken, de levendige binnenstad of juist in rustige buurten. Aan het water of in de groene wijken. In een woontoren in het centrum, in een modern waterappartement aan de Wilhelminapier in de jonge wijk Kop van Zuid, in een prachtig huis met een heerlijke tuin nabij het Kralingse en Bergse bos of tot een woning omgebouwd pakhuis. Rotterdam wordt niet voor niets dé architectuurstad van Nederland genoemd! Rotterdam werd zelfs genoemd in de top 10 van te bezoeken steden in de New York Times!

Thuis voelen in Rotterdam

Jong en oud voelt zich thuis in Rotterdam. Het hele jaar door worden er festivals en evenementen georganiseerd op het gebied van cultuur, sport en muziek. Wat dacht je van de gedurfde kunst en cultuur in musea of het Zomercarnaval, de City Racing en het North Sea Jazz Festival?
Of ontdek het maritieme leven tijdens de Wereldhavendagen! Ook de shopaholics onder ons kunnen hun slag slaan. Zelfs op zondag bruist het in de populaire megastores en in de vele kleine boetieks die de stad rijk is. Ook zijn er diverse markten in ‘zuid’ en in het centrum van de stad en vergeet niet de Markthal, het foodwalhalla van Nederland.
Uiteraard kun je ook een bezoek brengen aan de club van ‘zuid’ waar je meer dan ergens anders kennis kunt maken met de ‘geen woorden maar daden cultuur’. De laatste jaren is er veel geïnvesteerd in Rotterdam-Zuid om het gebied veiliger, leefbaarder en aantrekkelijker te maken. Een voorbeeld daarvan is de Kop van Zuid waar enkele nieuwe gebouwen de skyline van Rotterdam schitterend hebben aangevuld.   

Gezellig terras, restaurant of dansen


De dag kan worden afgesloten op een gezellig terras aan het Strand aan de Maas, in een authentiek bruin café in het centrum of in de Oude Haven. Geniet aansluitend van wereldse gerechten in een van de vele speciale restaurants die Rotterdam te bieden heeft. Op culinair gebied is alles mogelijk! Ga je liever dansend door het leven? In Rotterdam bevinden zich zowel tal van uitgaansgelegenheden als clubs en poppodia waar je tot aan de kleine uurtjes gezelligheid kunt vinden.


Naast het leven en wonen, biedt Rotterdam uitstekende carrièremogelijkheden. Of je nu in de transportsector en logistieke sector, de industriële of de financiële of  diensten sector werkzaam bent. Topwerkgevers bevinden zich in alle delen van de stad. Voor jou, als je van aanpakken houdt. Want een Rotterdammer stroopt graag zijn mouwen op.

 

 

 

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.