Terug

Diensten

Klik hieronder op een dienst voor meer informatie.

Pathologie

Cel- en weefselonderzoek vormen het belangrijkste deel van het werk van de klinisch patholoog. Door cellen en/of stukjes weefsel van het menselijk lichaam onder...

Cel- en weefselonderzoek vormen het belangrijkste deel van het werk van de klinisch patholoog. Door cellen en/of stukjes weefsel van het menselijk lichaam onder de microscoop te bestuderen, kan de klinisch patholoog de behandelend specialist helpen met het stellen van de juiste diagnose. Daarnaast vormt het Mortuarium onderdeel van de afdeling.

Het werkterrein van de klinisch patholoog is te verdelen in drie onderwerpen:

Informatie voor
huisartsen

                  

Informatie voor
medisch specialisten

Wat mag u van ons verwachten

Een klinisch pathologisch onderzoek is een macroscopische en/of microscopische beoordeling van aangeboden patiëntenmateriaal, waarbij de benodigde voorbewerking op de afdeling Pathologie plaatsvindt. De uitslag wordt gevormd door een schriftelijk, dan wel elektronisch rapport gericht aan de aanvrager.

In principe beslist de aanvrager of hij een weefsel- en/of celmonster al dan niet voor pathologisch onderzoek instuurt. De klinisch patholoog bekijkt of uitbreiding van een standaard onderzoek nodig is en welke speciale technieken daarvoor gebruikt moeten worden.

Samenwerking

De afdeling Klinische Pathologie is gehuisvest in het Maasstad Ziekenhuis en verricht werkzaamheden voor:

ZorgDomein

ZorgDomein is een elektronisch verwijssysteem dat u helpt zoeken naar zorg die bij uw patiënt past. Daarnaast wilt u naar alle waarschijnlijkheid inzicht in...

ZorgDomein is een elektronisch verwijssysteem dat u helpt zoeken naar zorg die bij uw patiënt past. Daarnaast wilt u naar alle waarschijnlijkheid inzicht in het – steeds veranderende – aanbod van het ziekenhuis. De specialist wil patiënten graag voorbereid op het spreekuur ontvangen en de patiënt wil goed geïnformeerd worden en veelal in één bezoek te weten komen wat hem/haar mankeert.

Sinds 2007 kunnen huisartsen patiënten digitaal doorverwijzen naar het Maasstad Ziekenhuis via ZorgDomein. U als huisarts verkrijgt inzicht in het aanbod van het Maasstad Ziekenhuis, inclusief de actuele toegangstijden, speciale trajecten en criteria waaraan uw patiënt moet voldoen. Klik hier voor meer informatie.

Vragen of opmerkingen

Heeft u vragen of opmerkingen over ZorgDomein? Stel deze dan aan uw relatiemanager eerstelijnszorg of mail naar huisarts@maasstziekenhuis.nl.

Zorgverlenersportaal

Het Maasstad Ziekenhuis zet een belangrijke stap om de uitwisseling van gegevens te vergemakkelijken tussen u als huisarts en onze medisch specialisten.

Het Maasstad Ziekenhuis zet een belangrijke stap om de uitwisseling van gegevens te vergemakkelijken tussen u als huisarts en onze medisch specialisten.

Trots op onze nieuwe dienst: zorgverlenersportaal

In een apart beveiligd gedeelte binnen de website van het Maasstad Ziekenhuis hebben wij een zorgverlenersportaal ontwikkeld. Zo kunt u als zorgverlener zelf rechtstreeks digitaal patiëntgegevens van uw eigen patiënten (gekoppeld aan de AGB-code) inzien in het ziekenhuisinformatiesysteem van het Maasstad Ziekenhuis. Daarmee streven wij naar een verbeterde communicatie binnen het zorgproces en een verbeterde dienstverlening tussen u en de medisch specialisten van het Maasstad Ziekenhuis.

Klik hier om naar het zorgverlenersportaal te gaan.

Wat biedt het zorgverlenersportaal?

Het zorgverlenersportaal biedt toegang tot onderstaande gegevens:

 • Uitslagen van laboratoriumonderzoeken;
 • Uitslagen van pathologische onderzoeken;
 • Verslagen van radiologische onderzoeken;
 • Inzicht in de actuele medicatielijst;
 • Overzicht van afspraken in het Maasstad Ziekenhuis;
 • Overzicht van opnames in het Maasstad Ziekenhuis;
 • Brieven van medisch specialisten en andere zorgverleners.

Toegang via uw UZI-pas

Omdat zorginformatie over het algemeen privacy gevoelige gegevens bevat, staat zorgvuldige bescherming daarvan voorop. De patiënt moet daarop kunnen vertrouwen. Het moet duidelijk zijn wie gegevens leest, verstuurt of ontvangt. Om zekerheid hierover te kunnen geven, is ervoor gekozen om uitsluitend toegang te verlenen via een UZI-pas.

Aanmelding

Indien u reeds in het bezit bent van een UZI-pas, download dan hier het aanvraagformulier om toegang te krijgen tot het zorgverlenersportaal. Na ontvangst van het formulier maken wij voor u een account aan en ontvangt u nadere uitleg omtrent het gebruik van het portaal.

Indien u uw collega praktijken wilt machtigen of voor uw doktersassistente POH of HIDHA toegang wilt aanvragen, maakt u gebruik van onderstaande formulieren:
1. Machtigingsformulier Zorgportaal voor praktijken
2. Machtigingsformulier Zorgportaal voor HIDHA en doktersassistent(e)

Heeft u nog geen UZI-pas, maar wilt u wel meedoen? Dan kunt u een pas aanvragen via het UZI-register.

Toestemming van uw patiënten

Medische gegevens van de patiënt zijn vertrouwelijk en persoonlijk. Dat betekent dat wij niet zonder toestemming van de patiënt de gegevens mogen delen met andere zorgverleners buiten het Maasstad Ziekenhuis. Uw patiënten kunnen bij de balie van de polikliniek laten weten dat ze hun huisarts - en in de toekomst ook andere zorgverleners - toestemming geven om in hun medisch dossier te kijken. Deze keuze wordt dan vastgelegd in ons electronisch patiëntendossier.

Vragen

Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, dan kunt u voor nadere informatie terecht via (010) 291 33 95 of huisarts@maasstadziekenhuis.nl.

TeleDermatologie

TeleDermatologie is een beveiligde dienst voor consultatie op afstand tussen huisartsen en dermatologen. Met de dienst kunt u in circa 60% van de gevallen het...

TeleDermatologie is een beveiligde dienst voor consultatie op afstand tussen huisartsen en dermatologen. Met de dienst kunt u in circa 60% van de gevallen het consult zelf afhandelen. Uw patiënt krijgt namelijk binnen twee werkdagen een advies over de diagnose en behandeling en hoeft in de meeste gevallen niet meer naar de dermatoloog.

TeleDermatologie stap voor stap

TeleDermatologie werkt heel eenvoudig:

 • U maakt foto's van de huidaandoening met de geleverde digitale camera;
 • U logt in op de website van KSYOS TeleDermatologie;
 • U vult daar een online consultaanvraagformulier in, sluit foto's en anamnese bij en geeft opdracht tot verzending aan de dermatoloog;
 • De dermatoloog van het Maasstad Ziekenhuis beantwoordt de vraag binnen maximaal twee werkdagen (in praktijk is dit gemiddeld binnen zes werkuren);
 • U handelt het consult af.

Wilt u ook gebruik maken van deze dienst? klik dan hier.

Maasstad Artsenwijzer

Medisch specialisten en huisartsen kunnen de Maasstad Artsenwijzer raadplegen via de smartphone en tablet of via de PC. De app is uitsluitend beschikbaar voor...

Medisch specialisten en huisartsen kunnen de Maasstad Artsenwijzer raadplegen via de smartphone en tablet of via de PC. De app is uitsluitend beschikbaar voor specialisten en verwijzers van het Maasstad Ziekenhuis en is niet publiek toegankelijk.

Inloggegevens aanvragen
Om gebruik te kunnen maken van de Maasstad Artsenwijzer heeft u inloggegevens nodig. Hiervoor kunt u contact opnemen met de Relatiemanager eerstelijnszorg via noleta@maasstadziekenhuis.nl of 010 - 291 33 76.

Gebruiksaanwijzing
Stuur een e-mail naar huisarts@maasstadziekenhuis.nl of neem contact op met onze relatiemanager eerstelijnszorg, Astrid Nolet-Noordhuizen, telefoon: 010 - 291 33 76. 

Ontdek het op Google Play Download on the app store Website Maasstad Artsenwijzer

 

 

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.