01-07-2020

Nieuws en maatregelen coronavirus (COVID-19)

Via onze website houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws, maatregelen en veelgestelde vragen rondom het coronavirus (COVID-19).

Wij zorgen graag voor u en hebben maatregelen genomen om dit verantwoord en veilig te doen.

Nu de situatie rondom het coronavirus stabieler is, bieden we in het Maasstad Ziekenhuis weer meer zorg aan andere patiënten.  We zijn gestart met de zorg voor patiënten die dit het hardst nodig hebben. U hoeft niet zelf te bellen voor een afspraak, wij nemen contact met u op. We overleggen dan met u of uw afspraak met de arts telefonisch of via beeldbellen kan plaatsvinden of dat het beter is dat u naar het ziekenhuis komt.

Misschien vindt u het spannend om naar ons ziekenhuis te komen. Omdat wij dit begrijpen, doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat u in ons ziekenhuis zo veilig mogelijk bent. We hebben dan ook verschillende maatregelen getroffen. Welke maatregelen dat zijn, leggen we graag aan u uit in het animatiefilmpje "Maatregelen coronavirus in het Maasstad Ziekenhuis"

Wat kunt u zelf doen?

Door middel van onderstaande iconen vragen we patiënten, bezoekers en medewerkers om zich aan onze maatregelen te houden:

*Let op: Met ingang van 1 juli 2020 wordt de bezoekregeling versoepeld. Per patiënt laten wij maximaal 2 bezoekers per dag toe.

Veelgestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. De vragen worden aangevuld zodra nieuwe informatie bekend is. U kunt ook het publieksinformatienummer bellen van de Rijksoverheid via 0800 - 1351. Voor meer informatie over het coronavirus (COVID-19) en de richtlijnen kunt u www.rivm.nl/nieuwcoronavirus raadplegen.

Uitleg over het coronavirus (COVID-19) in animaties
Bekijk de animatie van Stichting Lezen en Schrijven of de animatie van het Maasstad Ziekenhuis voor een eenvoudige uitleg over het coronavirus (COVID-19) en de maatregelen.

Meer informatie over het coronavirus (COVID-19)?