Terug

Alcoholvergiftiging bij jongeren

Wanneer een jongere wordt opgenomen als gevolg van een alcoholvergiftiging, kan dat voor zowel de jongere zelf als voor de ouders een schokkende ervaring zijn. Jongeren met een alcoholvergiftiging kunnen last hebben van onderkoeling, shock, black-out of ander opgelopen letsel.

Er kan echter ook sprake zijn van gevolgen op langere termijn, zoals een hersenbeschadiging. Dit kan ook het geval zijn als de jongere daarvoor nooit eerder alcohol heeft gedronken. Een hersenbeschadiging kan zich onder meer uiten in verminderde leerprestaties en gedragsveranderingen.

Polikliniek Jeugd en Alcohol Maasstad Ziekenhuis

Het Maasstad Ziekenhuis biedt een nazorgtraject aan voor jongeren die opgenomen worden met een alcoholvergiftiging.

Het Maasstad Ziekenhuis biedt een nazorgtraject aan voor jongeren die opgenomen worden met een alcoholvergiftiging.

Het traject is er op gericht toe te zien dat de jongere goed herstelt na de opname en ter voorkoming van toekomstige alcoholschade.

Binnen deze polikliniek kunnen verschillende behandelingen worden toegepast. In het nazorgtraject is aandacht voor de mogelijke psychische en lichamelijke gevolgen van de alcoholvergiftiging. De lichamelijke en sociaal-emotionele conditie van de jongere wordt besproken.

Voor zowel de jongere als de ouders is er uiteraard ruimte om vragen te stellen.

In gesprekken met de orthopedagoog en kinderarts wordt bekeken of en zo ja welke vervolgstappen er geadviseerd worden. Blijkt er meer begeleiding nodig dan zorgt het ziekenhuis voor de nodige onderzoeken, begeleiding en/of doorverwijzing.

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.